Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Lázár János fontos intézményt költöztetne Budapestről Debrecenbe

Az Építési és Közlekedési Miniszter egy új Közlekedési Múzeumot építene Debrecenben.

...svg content...Fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a III. Építészeti Nemzeti Szalon című tárlat megnyitóján a Műcsarnokban 2024. május 10-én. Az elmúlt öt év hazai és határon túli építészetét összegző kiállításon a látogató a kor legfontosabb kihívásaihoz kapcsolódó kérdéskörök szerint csoportosítva ismerhet meg építészeti gondolatokat. A tárlat május 11-től szeptember 15-ig látható. MTI/Mónus Márton
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Lázár János Építési és Közlekedési Miniszter a Debrecen Televízió Közügy Extra című műsorának adott interjúban megerősítette, hogy a kormány első olvasatban már megvitatta az új Közlekedési Múzeum debreceni építésének tervét.

Az intézmény a BMW-gyár közelében, egy kifejezetten modern tervezésű épületben lenne, amely a közösségi közlekedés reneszánszát és a 21. századi mobilitás fontosságát egyaránt szimbolizálná, számolt be róla a Dehir. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A miniszter hangsúlyozta, hogy az új múzeum célja nem csupán a közlekedés történetének bemutatása, hanem annak bemutatása is, hogy milyen szerepet játszik az autózás a mai életben, és hogyan egészíti ki azt a tömegközlekedés. A projekt összköltsége 150 milliárd forint lenne, ami jelentős beruházást jelentene a város és a régió számára.

„Én azt szeretném, ha az új Közlekedési Múzeum a közösségi közlekedés reneszánszát is szimbolizálva, illetve a 21. századi mobilitás jelentőségét kiemelve, itt lenne, Debrecenben”, mondta Lázár.

A miniszter hozzátette, hogy bár szeretnék megépíteni az épületet az autópálya mellé, ennek lehetőségét egyelőre csak vizsgálják, vagyis konkrét döntés ezidáig nem született az ügyben.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.