Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Látványos videón a Rákosrendezőn keletkezett tűz

A helyzet nagyon veszélyes volt, ám a tűzoltók szerencsére kordában tartották a tüzet, így az nem érte el a közelben lévő 32 köbméteres gáztartályt.

...svg content...Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Baleset

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki Rákosrendezőre, ahol vasúti talpfák égtek késő este. A tűzeset kapcsán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közzétett egy videót Facebook-oldalán, melyen látszik, hatalmas tűz keletkezett a helyszínen.

A tűz hétfőn késő este Rákosrendező vasútállomáson, a Teleki Blanka utca felőli oldalon keletkezett, s egy 100 méter hosszú, 20 méter széles, 5 méter magasságú talpfarakást és a környezetében található aljnövényzetet érintette, valamint veszélyeztetett egy 32 köbméteres gáztartályt is. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a gáztartályt a MÁV szakemberei távolabbra vontatták, majd a fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei végül hajnali 2 órára körülhatárolták a tüzet, azaz megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Az oltásban 19 jármű és több, mint 50 tűzoltó vett részt. A talpfák szétbontásán, illetve végleges oltásán még kedden reggel is dolgoztak a tűzoltók. Személyi sérülés nem történt. Most pedig íme a helyszínen készült felvétel a hatalmas tűzről: