Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Látványos tornádó alakult ki Románia déli részén (videó)

Több helyen kiadós felhőszakadással kísért zivatarokat hozott magával, károkról és sérültekről azonban nem érkezett hír.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Időkép szerint kígyószerű, hosszan elnyúló felhőtölcsér alakult ki vasárnap Románia déli részén, amelyről egy videó is készült, amint Craiova közelében, lakatlan területen ért földet, valamint több helyen kiadós felhőszakadással kísért zivatarokat is hozott az országba.

Károkról és sérültekről egyelőre nem tudni, s bár a hidegörvény rendkívül kedvező körülményeket teremt a nem-mezociklonális tornádók, tubák számára, amelyek komolyabb károkat is okozhatnak, erősségük azonban jócskán elmarad a szupercellákból alányúló mezociklonális tornádókétól. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Az Index korábbi beszámolója alapján a szombat délutáni, kora esti órákban egyre aktívabb lett a légkör a Balaton térségében, így magasra törtek a gomolyfelhők, és több helyen is záporok, zivatarok csaptak le, Siófoknál pedig egy tuba is kialakulhatott.

Közel két héttel ezelőtt a szolnoki szabadstrandon lévők lehettek szemtanúi egy látványos és egyben ijesztő időjárási jelenségnek, amikor egy Tisza felett kialakult kisebb forgószél menekülésre késztette a turistákat, majd néhány napernyőt is magával ragadott.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.