Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Lakástűzben vesztette életét négy kisgyermek és egy felnőtt Pennsylvaniában

Tragikus incidens történt szerdán egy lakóházban.

Fotó: Unsplash/Dave Hoefler
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi hatóságok közlése nyomán számolt be arról az AP, hogy négy kisgyermek és egy felnőtt életét vesztette szerdán egy pusztító lakástűzben Pennsylvaniában. A Westmoreland megyei halottkém hivatala később megosztotta, a halálos áldozatok között van egy 1 hónapos kislány, Korbyn John, egy 3 éves kisfiú, Keagan John, egy 6 éves kislány, Kinzleigh John, egy 7 éves fiú, Kyson John és egy 27 éves férfi, Tyler King.

A tűzoltóság és a halottkém közlése szerint a tűzvészről nem sokkal éjfél után érkezett bejelentés a Jeanette-ben lévő házból. A lángok az egész épületet felemésztették, jóformán semmi nem maradt belőle. A tűzoltók később újságírókkal megosztották, három embert, köztük két gyermeket és egy felnőttet sikerült kimenteni. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

A szomszéd Jack Mull a pittsburghi ABC WTAE csatornának nyilatkozva megosztotta, segített kimenekíteni az anyát és a két gyermeket: elmondása szerint amikor észlelte a szomszédban a tüzet, azonnal átszaladt és megpróbált bejutni, ám a földszinten is nagy volt a tűz és a forróság miatt nem jutott be.

Ekkor befutott az ingatlan hátsó udvarába, majd megragadott egy létrát. Meglátta, hogy az anya a tetőre menekült a csecsemővel, akiket sikeresen lehozott onnan és biztonságba helyezett. Noha a nő megpróbált visszamenni a házba, hogy megmentse családja többi tagját, erre már nem volt lehetősége. A tűz a szomszédos házat is elpusztította, ám onnan mindenki épségben kimenekült.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.