Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,408 $

Különleges festéssel ellátott repülőgéppel utazik a párizsi olimpiára a magyar csapat

Csütörtökön bemutatták a repülőgépet, mely pazar festést és egyedi dizájnt kapott.

...svg content...Fotó: EPA/ANDRE PAIN
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár csütörtökön a Liszt Ferenc repülőtéren rendezett sajtóeseményen mutatta be a különleges festésű repülőgépet, s köszönetet mondott a Wizz Airnek, illetve a légitársaság által felkért szakembereknek az elvégzett munkáért, megjegyezve, „a látvány mindent felülír”.

A repülőt arany sávokkal díszítették, s szerepel rajta a Team Hungary felirat, a magyar címer és az ötkarika is. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a sajtóesemény keretében elárulta, jó megállapodást kötöttek a Wizz Airrel, melyet megelőzően több légitársasággal is tárgyaltak a különleges festésű repülőgépről. Soron kívül EB 2024: itt a magyar kezdő Svájc ellen, Gulácsi véd

A MOB-elnök azt is elmondta, az elsődleges szempont ezúttal is a sportolók kényelmes és gyors kijutása volt: ez a gép minden reggel és délután közlekedik majd, ami sokat segít a magyar sportolók felkészülésében és abban, hogy a feladataikra koncentrálhassanak.

Tischner Roland, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója elárulta, több hónapig tartó előkészítői és kivitelezői munka előzte meg a repülőgép festésének felvitelét, ez a folyamat önmagában egy hetet vett igénybe.

13 fős csapat dolgozott rajta, a dizájn pedig 50 kisebb-nagyobb elemből áll. Fontos tudni, hogy a gép alján is van egy felirat, így minden alkalommal, amikor átrepül Budapest felett, mindenki láthatja majd, hogy ez a magyar olimpiai csapatot szállító gép.

Ezért nem láthatsz szakállas pilótákat, évtizedes szabály tiltja a viselését a légitársaságoknál

Nem egységes a szabályozás, a szigor viszont mindenütt jelen van.

EB 2024: itt a magyar kezdő Svájc ellen, Gulácsi véd

Nincs igazán meglepetés Marco Rossi kezdőjében Svájc ellen, már korábban eldőlt, hogy Gulácsi fog védeni Dibusz helyett.

Ezt a szuvenírt nem érdemes hazahozni a nyaralásról, bajt okozhat

A nyaralás alatt minden bizonnyal sokakban felmerülhet, milyen jó lenne hazatérni egy egzotikus virággal, ez azonban egyet jelenthet a saját, otthoni növényeink halálos ítéletével.