Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Közölte a Penny, miért tesznek olcsó import tojásokat is a polcokra

Reagált az üzletlánc a napokban megjelent hírekre, miszerint olcsó import tojásokkal hozzák hátrányba a magyar termelőket.

...svg content...Fotó: Penny / Illusztráció
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A Penny Magyarország közleményben reagált a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének kritikájára, miszerint az üzletlánc indokolatlanul forgalmaz olcsó, külföldi étkezési tojásokat. A szövetség álláspontja szerint a belföldi tojáskínálat megfelelő, így a Penny a szükséges mennyiséget itthonról is be tudná szerezni.

Az üzletlánc hangsúlyozta, hogy a magyar tojástermelők az import tojás ellenére sincsenek veszélyben, a Penny számára pedig kiemelten fontos a hazai termelők és gazdák támogatása, épp ezért „a folyamatos tárgyalásoknak köszönhetően a választék túlnyomó többségét jelenleg is magyar tojások teszik ki”. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

„A Penny Magyarország számára kiemelten fontos a lokális termelők és gazdák támogatása, hogy minél több hazai termék legyen elérhető üzleteiben, éppen ezért valamennyi magyar tojás beszállítóval is kapcsolatban áll” – áll a közleményben.

Ugyanakkor az ársapkás termékek esetében a vásárlók igényeinek teljes körű kiszolgálása és a pénztárcabarát árak biztosítása is kiemelt szempont számukra, aminek biztosításához akár import árut is használhatnak. A Penny közleményében jelezte, fontosnak tartják, hogy a nehéz gazdasági helyzetben enyhítsék a vásárlók terheit, ezért csak olyan megállapodásokat kötnek, amelyek ezt a célt elősegítik.

„Jelenlegi kínálatunkban, a nyugati régióban érhető el import tojás, egy speciális, fehér héjú típus, amely a fogyasztók számára kedvező árponttal rendelkezik”, áll a közleményben.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.