Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,324 $

Kötelező biztosítás: minden elektromos rolleres kap egy kis időt

Mivel jelenleg nem egyértelmű, mely elektromos rollerekre kellene kötni kötelező biztosítást, haladékot kapnak a rolleresek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Michel Grolet
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) május közepén jelentette be, hogy, bővül azon járműveknek a köre július 16-tól, melyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni.

Az április 30-án kihirdetett új rendelkezések szerint egyes mikromobilitási eszközökre, egyebek mellett bizonyos elektromos rollerekre is kiterjed majd a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb). Soron kívül Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely újabb bocsánatkérését

A gepjarmubiztositas.clb.hu jelentése szerint az érintettek pár hét haladékot kaptak és csak július 16-tól kell érvényes biztosítással rendelkezniük. A cég közlése szerint tömeg és tervezési sebesség alapján kategorizálja az új jogszabály a mikromobilitási eszközöket:

  • a legfeljebb 25 kg tömegű járműveknél a 25 km/h-s tervezési sebesség felett kötelező a biztosítás;
  • míg a 25 kg-nál nagyobb tömegű járműveknél ez a határ 14 km/óra.

Noha a kötelező biztosítás előírás az érintett járműveknél, a rendszám továbbra sem. További fontos információ, hogy a jármű tulajdonosa vagy használója az, aki a biztosítási szerződés megkötésére kötelezett. A biztosítási díjak kapcsán egyelőre nem tudni sokat, várhatóan csak június közepétől teszik közzé őket.