Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Újra várja az érdeklődőket a Kőröshegyi tulipánszüret

A szervezők gondoskodnak arról, hogy mindenki számára elegendő tulipán álljon rendelkezésre.

Fotó: Tulipánok Kőröshegyen, a tulipánszüret első napján, 2024. március 29-én. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A szervezők a tavalyi nagy érdeklődésre reagálva idén tovább bővítették a tulipánoskerteket. Két külön mező szolgál fotózási célokat, garantálva a látványos hátteret a virágszüreteléshez, emellett újabb területeket is bevontak, ahol változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat ültettek.

A szervezés gondosan ütemezett folyamatként zajlik, hogy a teljes szüret ideje alatt folyamatosan legyenek elérhető virágok a látogatók számára, így a szervezők szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat.

Az esemény nyitvatartási ideje hétköznapokon 9 és 17 óra között, hétvégéken pedig 9 és 18 óra között alakul. A belépődíj 1000 forint/fő, a 12 éves kor alatti gyermekek azonban ingyen látogathattak. A leszedett tulipánok ára 300 forint/szál.

A szervezők tájékoztatása szerint a bejáratnál két hatalmas, összesen körülbelül 1200 férőhelyes parkoló áll a látogatók rendelkezésére, ezért arra kérik a vendégeket, hogy a helyi lakosok nyugalmának megőrzése és a balesetek elkerülése érdekében ne parkoljanak a Dózsa György út/Kőröshegyi út mentén.