Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,27 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
455,22 Ft
Bitcoin
51,352 $

Kormányinfó: semmiféle korlátozás nem várható a koronavírus miatt

Azok, akik azt gondolják, hogy a kormány hamarosan korlátozásokat vezet be a koronavírus terjedése miatt, tévednek.

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. augusztus 23-án. MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Rengeteget változott a vírushelyzet az elmúlt két évben, ami három pontra vezethető vissza. Egyrészt rengetegen kapták el a vírust, másrészt sokan éltek az oltás felvételével, harmadrészt pedig a mutációk gyengültek.

Idővel egyre több olyan mutáció kezdett el megjelenni, amik ugyan gyorsabban képesek terjedni, gyengébb lefolyással bírnak. Az elmúlt hónapban több volt az új fertőzés, ám a jelenlegi számok Magyarországon visszaesést mutatnak, tehát jobb a helyzet, mint 30 nappal ezelőtt.

Gulyás Gergely a Kormányinfón kedd délután arról is beszélt, hogy a jelenlegi adatok alapján semmilyen szigorítás nem várható, illetve azt sem tervezik, hogy napi rendszerességgel adjanak ki adatokat. A miniszter szerint a heti tájékoztatás bőven elegendő, nem szükséges visszavezeti a korábbi rendszert, amikor napi szinten adtak tájékoztatást a vírusról.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.