Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

A kormány inkább titokban egyeztetne az oktatás helyzetéről az iskolaigazgatókkal

Friss sajtóértesülések szerint a kormány szívesebben egyeztetne titokban az iskolaigazgatókkal az oktatás és a pedagógusok helyzetéről.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Népszava jelentése szerint még mindig nem derült ki, hogy mi hangzott el azon a szombati kormányülésen, melyen részt vett Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, illetve a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke is. A Népszava megkeresésére Horváth Péter csak azt árulta el, hogy miről nem esett szó.

Elmondása szerint egyáltalán nem került megvitatásra, de még csak szóba sem került a tanársztrájk, a polgári engedetlenség, ahogy a tüntetések sem, de az egyéb, diákok és szülők által szervezett akciókról sem tettek említést. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Azt azonban megerősítette, hogy előreláthatólag pénteken sor kerülhet egy szakmai egyeztetésre, ahová több iskolaigazgató is kapott meghívót, ám a részleteket nem ismeri. Erről az esetleges találkozóról a múlt hét folyamán nyilatkozott a lapnak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ügyvivője, noha a PDSZ nem hivatalos az eseményre.

Magáról az eseményről csak kollégáiktól értesültek, éppen ezért a szakszervezet még pénteken írt egy levelet a köznevelési államtitkárságnak, s kérelmezték, hogy az eddig titokban szervezett egyeztetésre a PDSZ képviselői is kapjanak meghívást. Nagy Erzsébet hétfőn arról tájékoztatta a lapot, hogy még választ sem kaptak levelükre.

A PDSZ mellett valahogyan a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) sem került fel a meghívottak listájára, ezért az érdekképviselet hétfőn egyenesen a kormányhoz fordult, kezdeményezve, hogy hívjanak össze egy oktatási nemzeti kerekasztalt, ahová meghívják az oktatás összes szereplőjét, köztük a szakszervezeteket, a szakmai és civil szervezeteket, a diákokat és a szülők képviselőit is. A PSZ ennek kapcsán kiemelte, teljesen átláthatatlan, hogy a kormány kivel és miről akar egyeztetni.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.