Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Egyszerűbbé tenné a kormány a C és CE kategóriás jogosítvány megszerzését

A jogosítványok megszerzésének könnyítésével próbálja orvosolni a kormány a fuvarozó piacon tapasztalható sofőrhiányt.

...svg content...Fotó: Unsplash/jay huang
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A fuvarozóágazatban évek óta fennálló sofőrhiányra reagálva a kormány új rendeletet tervez előterjeszteni, amely lehetővé tenné a „B” kategóriás jogosítvány birtokosainak, hogy rövidebb képzési idő és alacsonyabb költségek mellett szerezhessék meg a „C” és „CE” kategóriás jogosítványokat.

24.hu információi szerint a tervezet a közúti járművezetők képzésének és vizsgáztatásának módosítását célozza, amely az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezésére került előterjesztésre. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A módosítások célja, hogy a „B” kategóriás jogosítvány tulajdonosai egy kombinált tanfolyamon keresztül egyszerre szerezhessék meg a „C” és „CE” kategóriás jogosítványokat, ezáltal gyorsabban állhassanak munkába, ezzel is csökkentve a fuvarozói piacon tapasztalható munkaerőhiányt.

A „C” és „E” kategóriás jogosítványokat jelenleg nem lehet egyszerre megszerezni, és a „CE” kategória megszerzéséhez érvényes „B” és „C” kategóriás, nem kezdő vezetői engedély szükséges. A tervezett módosítások értelmében ez a folyamat lényegesen egyszerűsödne, ami lehetővé tenné a gyorsabb és költséghatékonyabb képzést. A módosítást társadalmi egyeztetésre bocsátották, amely április 29-ig tart.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.