Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Konténervárosban szállásolhatják el a szegedi BYD-gyár dolgozóit

Kiderült, hol szállásolják majd el a vélhetően kínai munkásokat.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, tavaly decemberben hivatalossá vált, hogy Szegeden kerül megépítésre a kínai BYD gyára. Az elektromosautó-gyártónak ez lesz az első gyára Európában, a masszív beruházás pedig munkásszállók építésével is együtt jár.

A szegeder.hu közlése szerint Nagy Sándor szegedi városfejlesztési alpolgármester elmondta, a kormányrendelet nem adta meg a szálló helyét, mindössze annyit tüntettek fel benne, hogy valahol a BYD által megvásárolt ipari parkon belül lesz felépítve. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Ennek okán pedig egészen eddig nem lehetett tudni, hogy mi a terv arra vonatkozóan, hol szállásolják majd el a gyári munkásokat. A portál értesülései szerint most kiderült, a BYD a területének nyugati határán fekvő helyszínre kért engedélyeket egy konténerváros felépítéséhez.

Mindez azt jelenti, hogy a legközelebbi lakott területtől, a béketelepi Liliom Lakókerttől – ahol a lakók egyáltalán nem támogatják a gyár megépítését – a lehető legmesszebb, a Budapesti út mellett laknak majd a vélhetően többségében kínai munkások.

Úgy tudni, hogy a szegedi konténerváros két fő részből áll majd: terveznek egy, a munkások szálláshelyének elkerített részt, mely elméletileg 7 háromszintes, szintenként 34 egységből álló konténerépületet foglal magában; továbbá egy nagyobb területet is, ahol lesz két porta, sportpálya, tűzivíztározó és egy nagyobb étkezde egy konyhával.

Ha két munkással számolunk egységenként, úgy akár 1400 ember is elférhet majd az ideiglenes létesítményben. Mivel ideiglenes építményekről van szó, azokat el fogják bontani a gyár megépítése után.