Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Veszélyes játékot játszottak a fiatalok Komárban, egy 13 éves fiú az áldozat

A komáromi szabadidőparkban történt a baleset, melynek áldozata egy 13 éves gyermek, akitől még el tudott búcsúzni az édesanyja.

...svg content...Fotó: Mentőhelikopter a mintegy 785 millió forintból megépült marcali légimentőbázison az átadás napján, 2023. december 18-án. MTI/Katona Tibor
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A 13 éves Áron az iskolájával közösen érkezett meg a parkba, ahol a társaival versenyzett a víz alatt, ki bír tovább odalent maradni. A pánik akkor tört ki, amikor észrevették, hogy Áron percek óta mozdulatlanul van a víz alatt, de ekkor már nagyon nagy volt a baj, és azonnali beavatkozásra volt szükség.

Az RTL úgy tudja, elsőként az úszómester ért oda a fiúhoz, és megkezdték az újraélesztést. Többek között mentőhelikoptert is küldtek, hogy a lehető leghamarabb elszállíthassák a fiút, bízván abban, hogy stabilizálni tudják az állapotát. Végül a helikopteres mentést választották a sikeres újraélesztést követően, így még volt remény arra, hogy életben maradhat. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Áron szervezete pár nappal később azonban feladta a harcot. A megtört édesanya az RTL-nek nyilatkozott, és azt mondta, 22 óra magasságában jött ki a főorvos a szobából, és közölte vele, Áron elment. A 13 éves fiú eleven, pörgős gyerek volt, aki nagyon izgatottan várta a kirándulást, mely végül az életébe került.

Az édesanya nem érti, hogyan kerülhetett a fia a majd 2 méter mély medencébe, mivel nem tudott úszni. Az orvosok szerint a fiú teljesen egészséges volt, így még szörnyűbb a tragédia, a szívének sem volt baja. Végül beállt nála az agyhalál, attól a ponttól kezdve nem volt visszaút, és elhunyt, sokáig nem kapott levegőt az agya a víz alatt.

A család még el tudott köszönni tőle, amire az állapota miatt nem tudott reagálni, és nem sokkal később örök álomra hajtotta a fejét. A szabadidőpark a történtek miatt belsővizsgálatot rendelt el, melynek lehetnek felelősei.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.