Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Zuhanás közben egy autóba csapódott egy kisrepülő Belgiumban, két ember életét vesztette

A legfrissebb információk szerint a repülőgép fiatal pilótája elvétette a leszállást.

Fotó: Depositphotos
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI az RTL Info című belga kereskedelmi televízió helyszíni tudósítása nyomán számolt be arról, hogy vasárnap egy autóra zuhant egy kisrepülőgép a belgiumi Spa város repülőterének közelében, két ember, a sportrepülőgép pilótája és utasa meghalt. Sophie Delettre, Spa polgármestere a televíziónak nyilatkozva osztott meg részleteket a tragédia kapcsán.

Elmondása szerint a Németországból érkezett repülőgép fiatal pilótája elvétette a leszállást, majd sikertelen átstartolást követően csapódott földnek a Spa-Malchamps repülőtér melletti úton, ahol egy autót elsodort, melynek következtében lángba borult a repülőgép és a személyautó is, s mindkettő teljesen kiégett. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Delettre kiemelte, a délelőtti órákban megkísérelt leszállást erős szél nehezítette. Az incidens kapcsán az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán azt közölte, hogy két ember, a repülőgép pilótája és utasa halálát erősítették meg. Az autó sofőrje, aki a gépjármű közelében tartózkodott, nem szenvedett sérüléseket.

Úgy tudni, hogy a repülőgép az elhibázott leszállást követően a repülőtértől alig 100 méterre, a Spa és Francorchamps közötti főút szélén csapódott a földbe. Az érintett országutat mindkét irányban lezárták a forgalom elől, a helyszínen rendőrök és tűzoltók tevékenykednek.

Jelen vannak továbbá a környezetvédelmi hatóságok emberei is, hogy elkerüljék a közeli gyógyfürdő vízgyűjtőinek szennyezését. Az 1992-ben született, német állampolgárságú pilóta mellett a szintén szerencsétlenül járt utas személyazonosságát még nem sikerült megállapítani.