Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Kisajátított egy parkolóhelyet egy budapesti taxis, a lakosok felháborodtak

A taxis a beszámolók szerint egyrészt szabálytalanul parkolt, másrészt pedig kisajátított magának egy parkolóhelyet.

Fotó: Facebook/A járda a gyalogosoké
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az RTL beszámolója szerint hatalmas felháborodást keltett a helyi lakosok körében, hogy egy VII. kerületi taxisofőr szabálytalanul parkolt, és kisajátított magának egy parkolóhelyet. Nemrég A járda a gyalogosoké nevű Facebook-oldalon jelent meg több fotó is a szabálytalankodó taxisról.

A felvételek tanúsága szerint a Marek József utcában egy autós zöldre festett egy parkolóhelyet, saját „várakozni tilos” táblát helyezett ki, valamint még egy gyalogosokat akadályozó kábelcsatornát is kitett a járdára. Az RTL utóbbi kapcsán megjegyezte, erre azért lehetett szükség, hogy tölteni tudja autóját.

Az rtl.hu megkeresésére az erzsébetvárosi sajtóosztály megosztotta, a kerület rendészeinek a nyilvántartások alapján sikerült azonosítaniuk a gépjármű tulajdonosát, kapcsolatot azonban nem sikerült felvenni vele. Ugyanakkor a bizonyítékok alapján eljárás indult a tulajdonossal szemben „közterület rendeltetéstől eltérő, érvényes tulajdonosi hozzájárulással, közterület-használati engedéllyel nem rendelkező jogellenes használata miatt”.

Amennyiben megállapításra kerül a jogsértés és a felelősség, úgy a hatóság figyelmeztetheti a tulajdonost, vagy közigazgatási bírságot szabhat ki. A kerület tájékoztatása szerint azonban nem ez volt az egyetlen hasonló incidens manapság: a Dohány utcában január 30-án egy magánszemély oly módon töltötte elektromos autóját, hogy vezetéket az ott található épületből a járdán egy kábelcsatornán keresztül vezette ki. Esetében a rendészek az engedély hiánya miatt közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.