Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Kirepült egy 9 éves kislány az autóból egy debreceni autóbalesetben, nem volt bekötve

A kislány súlyos sérüléseket szenvedett, miután kirepült az autóból.

Fotó: Unsplash/Maxim Hopman
Baleset

Borbély Fanni

Szerkesztő

A police.hu beszámolója szerint súlyos közlekedési baleset történt Debrecenben 2024. február 1-jén reggel: két személyautó ütközött össze és többen megsérültek. Elsőként egy körzeti megbízott páros ért a helyszínre, akik azonnal a sérültek segítségére siettek. Lévai Erika r. törzsőrmester egy földön fekvő, láthatóan súlyosan megsérült kislánynak segített, akit azonnal elsősegélyben részesített.

Az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai a rendőrnőtől vették át a sérültet, majd kórházba szállították. A helyszínelés és beszerzett információk alapján kijelenthető, hogy a kislány nem volt bekötve az autóban és az ütközés erejétől repült ki az autóból. A rendőrség az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülésére a következő tanácsokkal szolgált:

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata nem csak kötelező – a járművezető és utasai számára is -, de használata életeket menthet! A biztonsági öv passzív biztonsági eszköznek minősül és a sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki.

Használatával a balesetek során, egy esetleges ütközés esetén jelentősen javulhatnak a túlélési esélyek. Kérjük, járművezetőként elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára! Egy mozdulat, ami életet menthet! … hogy mindenki hazaérjen!”