Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,896 $

Kiderült, miért csúszik a Hang nélkül 3.

Hang nélkül 3. még egy ideig biztosan nem kerülhet mozikba.

Fotó: YouTube/UIP-Duna Film
Kult

Szabó Kata

Szerkesztő

Vannak filmek, amiket nagyon várunk a mozikban, de egyes történések miatt néha évekkel csúsznak az alkotások. Ennek sokszor anyagi okai vannak, vagy épp sztrájkolnak az érintettek, mint legutóbb. Ez számos film esetében csúszást eredményezhet, míg máskor más okok húzódnak meg a háttérben.

Néha jobb oka van annak, ha egy folytatás csak később érkezik a mozikba, például, ha egy előzményen dolgoznak a készítők. Ez a jobbik eset, és most pontosan erről van szó, aminek csak örülhetünk, hiszen egy rendkívüli alkotás kapcsán nyúlnak vissza a múltba, mely igen izgalmasnak tűnik. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Hang nélkül (2018) hatalmas sikere nyomán két évvel később elkészült a folytatás, és bejelentették 2025-re a harmadik részt is. Most azonban kiderült, hogy a Hang nélkül 3 kicsit később készül el, mert időközben jön az előzményeket elmesélő Hang nélkül: Első nap, amely azt mutatja be, hogyan találkozik az emberiség először a hang alapján tájékozódó földönkívüliekkel.

A harmadik rész elcsúsztatása

A harmadik rész elcsúsztatása érett megfontolás eredménye: túl sűrűn jönnének egymás után az epizódok, így a mostani előzményfilmnek nem lenne elég ideje, hogy kifussa magát. A csúszás ráadásul lehetővé teszi, hogy John Krasinski visszatérhessen a rendezői székbe, és ő fejezze be a trilógiát, ha már ő kezdte el. 

A minap jött ki a Hang Nélkül: Első nap előzetese, amely ízelítőt ad, hogyan fest, amikor az idegen lények megtámadják New Yorkot. A főszereplő az Oscar-díjas Lupita Nyong’O (12 év rabszolgaság), aki eredeti ötletnek tartotta, hogy a történet olyan helyszínt kapott, ahol állandó a zaj. A Nagy Almáról azt mondják, ez a város sosem alszik – a filmben viszont mindenki kénytelen csöndben maradni a metropolisz romjai között.

Nyong’O különleges bónusszal gazdagodott a forgatás alatt. A hősnő Frodo nevű macskájával próbálja átvészelni az idegenek támadását, és a szerepre kiválasztott macska teljesen megváltoztatta a színésznő hozzáállását. „Azelőtt irtóztam a macskáktól, de a filmnek köszönhetően nagyon gyors jellemfejlődésen mentem keresztül – mesélte a színésznő az Entertainment Weeklynek. – Igazi macskás nő lettem, sírtam, amikor el kellett válnom Fodótól, és azóta nekem is lett macskám. Mindenem tele van szőrrel, de ez a valódi kötődés jele.” (A Quiet Place: Day One – hazai bemutató: 2024. június 27.)  

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.