Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Kiderült, mi dobta meg a balatoni lángosok árát

Ahogyan azt sejteni lehetett, nem az elkészítéséhez szükséges alapanyagok miatt ugrott meg a népszerű magyar étel ára.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Egy balatoni vendéglátós a közösségi médiában osztotta meg, miért kerülnek ilyen magas összegekbe a lángosok a Balatonnál 2024-ben. A sajtos-tejfölös lángos ára már eléri a 2000 forintot, míg a sima lángos is körülbelül 1000 forintba kerül, de megugrott a lecsó ára is, amiért akár már 2500 forintot is elkérhetnek a vendéglátóhelyek.

A hobbi büfés szerint a drágulás fő oka a munkaerőhiány, a balatoni büfések ugyanis már kénytelenek „nyugati” béreket fizetni a szakácsoknak és konyhai kisegítőknek, hogy megtartsák őket. „Ez a kétezer forintos lángos még mindig eltörpül azokhoz a lángos árakhoz képest, amit Budapesten mondjuk egy karácsonyi vásárban látunk” – jegyezte meg a videóban.

A videó készítője egy érdekességre is rámutatott, ugyanis sok olyan magyar vendéglátósról tud, akik az év többi részében Ausztriában dolgozik, de nyárra inkább hazatérnek a Balatonhoz, mert ott magasabbak a kereseti lehetőségek.

A vendéglátós végül a szállásárak kapcsán elmondta: „Cáfolnám azokat a híreket, hogy több százezer, akár 500-600 ezer forintba is kerül egy magyar családnak elmenni a Balatonra”, véleménye szerint ugyanis a horvát és a spanyol tengerpart sem olcsóbb

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.