Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,94 Ft
Euró
395,07 Ft
Font
462,34 Ft
Bitcoin
62,872 $

Kemény Dénes: „a vízilabda abszolút olimpiai sportág”

A sportág legendás kapitánya három olimpiai aranyat ünnepelhetett a férfi vízilabda-válogatottal.

Eger, 2018. szeptember 7. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke beszédet mond a felújított egri Bárány István Sportuszoda átadásán 2018. szeptember 7-én. MTI Fotó: Komka Péter
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Kemény Dénes neve és személye egybeforrt a vízilabdával, aki a kétezres évek elején egy szinte verhetetlen válogatottat épített és irányított. A kapitány a dohai világbajnokságot követően nyilatkozott a Sportalnak, kiemelve, hogy a tornán nüanszok döntöttek, a mezőny pedig a női és férfi oldalon is rendkívül kiegyenlített.

„Jellemző például a férfi világbajnokságra, hogy a tavalyi fukuokai döntősök közül most a görögök ötödikek, mi pedig a hetedik helyen végeztünk. És fordítva is igaz: a mostani világbajnok horvátok Japánban csak kilencedikek lettek, az ezüstérmes olaszok meg ötödikek” – mondta Kemény Dénes, hozzátéve, hogy azok a csapatok szemlátomást motiváltabbak voltak, akiknek még nem volt meg az olimpiai kvótájuk. Soron kívül Terrorelhárítási Központ: a TEK a magyar emberek biztonságát garantálja

„A vízilabda abszolút olimpiai sportág. Egy világbajnoki arany csak addig fontos, míg meg nem szerzi azt az ember. Az ötkarikás játékokon minden más, mint a többi világversenyen. Más a lebonyolítás, más a közeg, más a tét – ezt a helyszínen tapasztaltam már a kapitányi időszakom előtt és utána is.”

„A vízilabdában tényleg csak az olimpiai eredmény az, ami igazán számít, és nem azért mondom, mert a játékosaimnak többször is sikerült az arany” – fogalmazott a 69 éves szakember, aki 1997 és 2012 között 400 mérkőzésen irányította a férfi vízilabda-válogatottat.