Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

A kemecsei rém áldozata önálló életre vágyik, tanulni szeretne

Lakatos Gabriella előbb-utóbb szeretné megtanulni a Braille-írást. Testvére mellette áll, s mindenben támogatja, hisz benne, hogy egy nap megvalósítja minden célját.

Fotó: Unsplash
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, két évvel ezelőtt, 2022. február 5-én Gy. Attila személyesen felkereste egykori barátnőjét, Lakatos Gabriellát, akivel békülni szeretett volna. Egyúttal megpróbálta rávenni a fiatal nőt, hogy vonja vissza az ellene tett terhelő vallomását, ugyanis Gy. Attila korábban elrabolta Gabriellát, akinek viszont sikerült megszöknie és egy drogériában segítséget kérnie.

A fiatal édesanya nem akarta a kapcsolatát újrakezdeni a környéken jól ismert bűnözővel, és az eljárástól sem kívánta megkímélni. A rendkívül agresszív férfi ezt képtelen volt elfogadni, dühbe gurult, majd elhurcolta a védtelen nőt, akit megvert, majd mindkét szemgolyóját kinyomta. A bíróságon a férfi bocsánatot kért, ám a nőt ez nem hatotta meg. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Gy. Attila az emberrablási ügyért másodfokon nyolc, míg a bíró által életveszélyt okozó testi sértésnek minősített, brutálisabb tettéért első fokon 20 évet kapott – emlékeztet cikkében a Bors. A lap szerint Gabriella egyik legfőbb támasza a bátyja, Róbert. A férfi, amikor csak teheti, Gabriella mellett áll. A nő egyedül nem szívesen mozdul ki otthonról, de a saját házán belül már biztonsággal közlekedik.

Úgy érzi, a fehér botot sosem fogja megszokni, de előbb-utóbb meg szeretné tanulni a Braille-írás olvasását. A megtámadott nő bátyja elmondta, húga korábban le szeretett volna érettségizni, majd egyetemre menni, a támadás azonban teljesen átütemezte az életét. De testvére továbbra is vágyik a tudásra és az önálló életre.

„Már egyre ügyesebben ellátja magát és a hatéves Mirát. Tudom, hogy tanult családanya lesz belőle, én továbbra is minden támogatást megadok neki. Sajnos egyelőre nagyon rossz a lelkiállapota, ami gátolja abban, hogy tanulni kezdjen. Van rá esély, hogy áprilisban pont kerüljön a megvakítása ügyére. Bízunk benne, hogy Gy. méltó büntetést kap. Ha így lesz, abból mindannyian kellő erőt kapunk” – nyilatkozta Róbert.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.