Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Karbantartó csempészett kábítószert a tököli börtön egyik rabjának

Ezért cserébe 18 ezer forintot kapott.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi, a börtön területén dolgozó munkás és egy fogvatartott ellen. Előbbi pénzért vállalta, hogy kábítószert csempész a börtönbe az elítélt számára – derül ki az ugyeszseg.hu honlapján megjelent sajtóközleményből. A vádirat szerint az eset 2021 nyarán, a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben történt, ahol az egyik vádlott a büntetését töltötte.

A másik terhelt ekkor az intézet egyik épületén végzett karbantartási munkálatokat egy külsős cég alkalmazottjaként. A munkavégzés kezdetén a büntetés-végrehajtási intézet tájékoztatta, hogy semmit nem adhat át a raboknak, tőlük nem vehet át semmit, s kizárólag a munka kapcsán beszélgethet velük – hangsúlyozzák. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Ennek ellenére a karbantartás során a külsős munkavállaló elhintette a vele dolgozó raboknak, hogy bármilyen dolog becsempészésében tud segíteni, illetve a telefonszámát is megadta nekik. Ezen a telefonszámon érte őt el az ügy másik vádlottja, aki azt kérte, hogy vigyen be neki egy csomagot pénzért. A rab unokaöccse pedig Tökölön átadott egy csomagot a karbantartónak.

Abban többek között marihuána, amfetamin, és MDMA is volt. Az elkövető 18 ezret kapott ezért, és a céges teherautó utasterébe rejtve be is vitte a csomagot a börtön területére. Ott egy másik fogvatartott vette át tőle, akinek a megbízó rab kábítószerrel fizetett. Másnap azonban zárkaellenőrzést tartottak, és rövidesen fény derült a történtekre.

A sajtóközlemény végén arra is kitérnek, miszerint az ügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette és kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a munkás ellen, míg a szert rendelő és részben továbbadó fogvatartott ellen szintén kábítószer-kereskedelem bűntette és vesztegetés bűntette miatt.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.