Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,784 $

Karácsony Gergelyt felkérdezték: az Astorián átadott zebra az egyetlen mérföldkő?

Amiatt is kapott kritikát a főpolgármester, hogy a gyalogátkelőt pont a kampány idején adták át.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely a 24.hu-nak adott interjút, melyben az interjúztató sokakat foglalkoztató kérdéseket tett fel Budapest főpolgármesterének. Az interjúban felidézték, az elmúlt hetekben rengetegen bírálták Karácsonyt, amiért a kampányra időzítették olyan fejlesztések átadását, melyek korábban is megvalósulhattak volna.

Példaként említették a gyalogátkelőt az Astorián, a Városháza előtti parkot, valamint a pesti alsó rakpart zöldítését is. Arról kérdezték Karácsonyt, hogy miért épp most kerültek ezek átadásra, ha pár hónap alatt már a ciklus elején is átadhatták volna. Erre Budapest főpolgármestere úgy felelt: Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

„Ne essünk túlzásokba. Egyrészt a felsorolt projektek egy része hosszabb előkészítést igényelt, egyik része pedig csak a ciklus közepén vetődött fel tervként. És talán az sem ördögtől való, hogyha kampányidőszakban kampányol a főpolgármester.”

Erre az interjúztató feltette a kérdést:

„Egy gyalogátkelővel? Az azért nem ambiciózus.”

A főpolgármester erre reagálva elmondta, egyszerre akarták megcsinálni az Astorián 60 éve hiányzó zebrát a Kazinczy utcaival, de nem volt rá érvényes ajánlattevő. A rakpart fejlesztése kapcsán kijelentette, folyamatosan fejlesztik, de most volt rá forrás.

A Városháza Park ügyében Karácsony rámutatott, Bardóczi Sándor álláspontját kellene meghallgatni arról, hogy egy ekkora léptékű városi park létrehozása miért egy évtizedes projekt. Megjegyezte továbbá, hogy felújították a régóta üresen álló Merlin Színházat, valamint a városháza homlokzatának egy részét is.

Végezetül feltette a kérdést: akik most kritikusak, de lehetőségük volt rá, miért nem csinálták meg? Miért parkoltak ott a szolgálati autóikkal ahelyett, hogy visszaadják a budapestieknek? Azzal zárta a témát, hogy akik azzal vádolják, hogy semmit sem csináltak, üzeni: befejezték a hármas metró rekonstrukcióját, felújították a Lánchidat és megújítotték a Blaha Lujza teret is.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.