Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,27 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
455,22 Ft
Bitcoin
51,352 $

Aggasztó a helyzet: nagyon rossz állapotban vannak Karácsony bicikliútjai

Veszélyes kátyúk, befagyott tócsák, lekopott vagy bizonytalan felfestések is problémát okoznak.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A balliberális városvezetés 2019 óta több milliárd forintot szánt Budapest kerékpárútjainak bővítésére, azonban azok fenntartására láthatóan szinte semmi pénzt nem áldoz a városvezetés – írja a Magyar Nemzet. A cikkben kiemelik, hogy több, a Karácsony Gergely vezette főváros által kiépített bicikliúton, többek között a Váci és az Üllői úton is a közlekedők testi épségére veszélyes kátyúk, illetve befagyott tócsák találhatók.

Emiatt pedig az óvatlan biciklizők könnyen komolyabb sérüléseket szenvedhetnek. Majd hozzáteszik, számos helyen a mostanra lekopott vagy a bizonytalan felfestések okoznak gondot, ugyanis a járókelőket, illetve az autósokat is megzavarhatják. Egyes esetekben a főváros munkatársai a biciklisáv kijelölése előtt nem távolították el a korábbi felfestéseket, így fordulhatott elő, hogy egy Geri-karókkal elválasztott biciklisáv kanyarodósáv és parkoló is maradt.

Máshol pedig az jelent problémát, hogy nem festették újra az évek alatt lekopott felfestéseket, ezzel bizonytalan helyzetet teremtenek az ott elhaladókban, ugyanis sokan nem tudják értelmezni a kialakult helyzetet. A lap szerint a városvezetés láthatóan tud a problémáról, ugyanis a BKK korábban már készített egy térképet a kerékpárutak minőségéről.

Azonban az elemzésükből számos, a főváros által kivitelezett, és mostanra rendkívül rossz állapotba került utat, többek között a nagykörúti bringasávokat is egyszerűen kihagyták. Emellett a BKK a térképén láthatóan kerülte a negatív szavak használatát, ugyanis a kerékpározható közúthálózat értékelése során a jó, megfelelő, tűrhető és nem megfelelő szavakat használják – jegyzik meg.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy decemberben egyedi új tábla jelent meg az Üllői úton: ’sávváltás csak a 100E számára engedélyezett’. Vitézy Dávid közlekedési szakember szerint a tábla nehezen értelmezhető az autósok számára és rendőr legyen a talpán, aki egy itt sávot váltó autóst megbüntet a kis szöveges táblácska alapján.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.