Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Karácsony szerint heteken belül megállapodás születhet a polgármesterjelöltekről

Budapest főpolgármester korábban saját feladatának tekintette, hogy elsimítsa az ellenzéki pártok közti nézeteltéréseket.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely fõpolgármester felszólal a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. október 25-én. Mellette Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes. MTI/Kovács Attila
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Karácsony Gergely a Szabad Európának adott interjújában jelezte, hogy a budapesti kerületek többségében november végéig  megállapodás születhet a pártok között arról, kit indítanak a polgármesteri székért a közelgő 2024-es önkormányzati választásokon.

Karácsony, aki korábban azt ígérte, hogy a választásokra összefogja a budapesti ellenzéki pártokat, bizakodása mellett azt is elismerte, hogy néhány kerületben vannak még vitás kérdések, majd jelezte, hogy ezeknél nem valószínű, hogy még idén döntés születik az ügyben. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Budapest főpolgármestere közölte, a viták ellenére sem számít arra, hogy bármelyik kerületben előválasztást tartanának, véleménye szerint ugyanis a vitás kérdéseket a tárgyalóasztalnál kell megoldani.

Karácsony annak a szilárd meggyőződésének is hangot adott, hogy az ellenzék győzni fog Budapesten. Kritizálta a Fideszt a Budapesthez való hozzáállásuk miatt, mondván a párt szembement a várossal, amit a választók is éreznek. Mint mondta, ezt az érzést tükrözik a közvélemény-kutatások is, amelyek a Fidesz népszerűségének csökkenését mutatják Budapesten.