18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,14 Ft
Euró
395,41 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,592 $

Élete végéig börtönben marad az a kamionsofőr, aki szándékosan gázolt el egy családot

Egy muszlim család öt tagját ütötte el az elkövető, négyen életüket vesztették.

Fotó: illusztráció | unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Terrorizmus vádjával került bíróság elé Kanadában egy férfi, aki teherautójával szánt szándékkal elgázolt egy muszlim családot 2021 júniusában. Az áldozatok közül négyen életüket vesztették, mint kiderült, az elkövető rasszista indíttatásból cselekedett, származásuk miatt ütötte el a családot.

Az Ontario tartományban elkövetett gázolást megelőzően az öttagú család sétára indult, Salman Afzaal és felesége, Madiha, a lányuk, Yumna és Afzaal anyja, Talat azonnal életét vesztette, kilencéves kisfiuk pedig súlyos sérüléseket szenvedett – számolt be róla a Világgazdaság. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Az ítélethirdetés során a bíró kiemelte, hogy a 23 éves Nathaniel Veltman élénken érdeklődött az interneten fellelhető szélsőjobboldali tartalmak iránt. A tárgyaláson az ügyészek egy videót is levetítettek, melyben Veltman egy nyomozónak azt mondta, hogy a fehér felsőbbrendűségbe vetett hit vezérelte szörnyű tette elkövetése során.

A férfi bűnösségét már korábban kimondta a bíróság, a büntetés kiszabásáról azonban csak most döntöttek. A kanadai törvények szerint az előre megfontolt gyilkosságban bűnösnek talált elkövetőket életfogytiglani börtönre ítélik, és legkorábban 25 év múltán kapnak lehetőséget a szabadulásra. A gyilkos ügyvédje közölte, hogy még nem döntöttek a fellebbezés kapcsán.