18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Kalapáccsal megverte, majd autójában felgyújtotta saját feleségét – életfogytiglant kapott

A 80 éves férfi a lehető legnagyobb szenvedést okozta feleségének, akit 50 év házasság után kegyetlen módon meggyilkolt.

Fotó: Unsplash/iMattSmart
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News egy kegyetlen és bestiális gyilkosságról számolt be: a swanseai Langlandben élő, 80 éves David Clarke, egykori villamosmérnök és sportlövő a bíró szerint „teljesen brutális és kegyetlen módon” gyilkolta meg feleségét 50 év házasság után, ráadásul a férfi pontosan tudta, hogy milyen „elképzelhetetlen fájdalmat és rémületet” okozott az idős nőnek.

David Clarke-ot pénteken 21 év nyolc hónapra ítélték a városi koronabíróságon, amiért megölte Helent, akivel 50 éven át voltak házasok. A 77 éves nő, akit „szerető, kedves és bátor” emberként jellemeztek, többszörös szervi elégtelenségben vesztette életét, miután súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az ítéletet hozó bíró szerint Clarke „teljesen brutális és kegyetlen módon” ölte meg a nőt, tudva, hogy „elképzelhetetlen fájdalmat és rémületet” fog okozni neki: a 80 éves férfi többször megütötte idős feleségét egy kalapáccsal, mielőtt felgyújtotta volna az autójukban. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Kiderült a férfi korábbi viszonya, kommunikáció helyett a gyilkosságot választotta

A párnak – akik egy templomi istentiszteleten ismerkedtek meg, és 1968-ban házasodtak össze – négy gyermeke született. Tanúvallomásában fia, David Clarke Junior elmondta, hogy szülei mindig is vitatkoztak, apja pedig néha erőszakos volt az anyjával szemben, de szerinte a kor előrehaladtával „megenyhültek”. A 80 éves Clarke kilenc kalapácsütést mért idős feleségére, mielőtt felgyújtotta az autót, melyben felesége ült.

A bíróságon kiderült, hogy a pár a gyilkosság előtti napokban heves vitákat folytatott, miután Clarke beismerte, hogy néhány évvel korábban viszonya volt, és egy ausztráliai nyaralást is szervezett, csak azért, hogy újra találkozhasson a nővel. A férfi előre kitervelte felesége meggyilkolását, s a gyilkosság napján sms-t küldött a gyerekeinek, melyben azt írta nekik, hogy szereti őket.

Ezt követően azzal az ürüggyel, hogy a feleségét a tengerpartra viszi, a Sketty Lane-re vitte, ahol kilencszer megütötte egy kalapáccsal, majd leöntötte benzinnel. Egy arra járó munkás lett figyelmes az idős hölgy sikolyaira, s amikor észrevette az autóból felcsapó lángokat, megpróbálta megmenteni a házaspárt, ám Clarke ellökte a férfit és egy sövénybe hajtott.

Az autó ezt követően a szemtanúk szerint +egy hatalmas lánggolyóvá vált”. A helyszínre kiérkező mentősöknek a súlyos sérüléseket szenvedett idős hölgy többször is azt mondta, hogy „a férjem tette ezt”. Két nappal később, 2023. szeptember 24-én a hölgy a kórházban életét vesztette.