Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Jelentős terhet vesznek le a cégek válláról, 2024-ben sem lesz reklámadó

2024-ben sem kell megfizetni az adónemet.

Fotó: unsplash
Gazdaság

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Országgyűlés októberben benyújtott törvénycsomag-tervezetében szereplő előterjesztést a múlt héten szavazta meg a Parlament, csütörtökön pedig már a Magyar Közlönyben is megjelent a rendelet.

Ennek alapján a reklámadó mértéke jövőre is 0%-os lesz, ami a Magyar Reklám Szövetség tárgyalásainak is köszönhető, hiszen már ősszel tárgyalásokat kezdeményeztek a kormánnyal az adónem felfüggesztésének meghosszabbításáról – írja az Economx. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

„Mindez a nehezített pályán mozgó magyar médiapiacnak és a teljes kommunikációs szakmának – még ha csak újabb egy évre is –, kétségtelenül megkönnyebbülést jelent, amit az iparági véleményvezérek a különadó hatásait vitató friss felmérésünkben egyértelműen visszaigazoltak” – mondta Gulyás János, a szövetség elnöke.

A Magyar Reklám Szövetség ugyanakkor úgy véli, hogy az adónemet végérvényesen ki kell vezetni, hiszen a magyar gazdaság számára létszükséglet a stabil reklámipar.

A cégek 65%-ának működésében jelentős hátrányt okozna, ha a reklámadót visszavezetnék, Gulyás szerint egyenesen kontraproduktív lenne, és gátolná a gazdasági növekedést.