Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Részegen elkötött egy buszt, az árokban kötött ki a borsodi férfi

A férfi jó ötletnek találta, ha ittasan elköt egy távolsági buszt. Nem volt jó ötlet.

Fotó: Unsplash/Egor Litvinov
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint börtönbüntetésre és közúti járművezetéstől, valamint közügyektől való eltiltásra számíthat az a férfit, aki ittasan elkötött egy távolsági buszt, majd egy árokparton kötött ki, az akcióval pedig mintegy 700 ezer forintos kárt okozott a busz tulajdonosának.

A vádirat szerint a vádlott 2023. augusztus végén, hajnalban, ittas állapotban közlekedett egy borsodi településen, majd az egyik utcában meglátott egy parkoló távolsági autóbuszt, az ajtaját erősen megnyomva bejutott a járműbe, a benne lévő indítókulccsal beindította és a településen közlekedett vele, majd áthajtott egy másik településre. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Részegen azonban képtelen volt egyenesben tartani a buszt, így az úttestről lehaladt a menetirány szerinti jobb oldalon egy füves vízelvezető árokba, majd neki ütközött az árokpartnak. Mivel rájött, hogy innen nem fog tudni tovább menni, kiszállt, és távozott a helyszínről.

Noha a baleset következtében a részeg férfi nem sérült meg, és másnak sem okozott személyi sérülést, a busz tulajdonosának csinált kár, nem is kicsit: az akcióval ugyanis a férfi mintegy 700 ezer forintos kárt okozott. Az intézkedő rendőrök alkoholszondával megállapították, hogy a férfi ittas volt a manőver közben.