Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Így deríthetjük ki, hogy ellopták-e az internetes jelszavunkat

Nagyon egyszerű végrehajtani az ellenőrzést, csak pár lépést kell követni.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A biztonsági szakértők időről időre felhívják a figyelmet, mennyire fontos az, hogy biztonságosan böngésszünk, vásároljunk vagy tegyünk bármi egyebet az interneten. Erre vonatkozóan sokan konkrét lépéseket is tettek, például víruskereső szoftvereket és tűzfalakat használnak, vagy VPN-előfizetéssel böngésznek a neten, tulajdonképpen anonim módon.

Az elővigyázatosság mellett azonban tudatosságra is szükség van, így érdemes elkerülni a jelszavak újrahasználását, valamint az ismeretlen alkalmazások és bővítmények telepítését. Éppen erre szolgál a Chrome böngésző biztonsági ellenőrzése, amely gyors és egyszerű módja annak, hogy felmérjük böngészőnk biztonságát – írja a 24.hu a Slashgear nyomán. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A Google 2020-ban indított szolgáltatása rendszeresen ellenőrzi a feltört jelszavak, a rosszindulatú bővítmények és az elavult szoftverek listáját is. Emellett személyre szabott ajánlásokat és emlékeztetőket is beállíthatunk magunknak annak érdekében, hogy lépést tarthassunk a legújabb fenyegetésekkel, és a lehető legbiztonságosabbá tegyük a felhasználói élményt – emelik ki a cikkben.

A Chrome böngésző asztali változatában igazán egyszerű végrehajtani egy ellenőrzést: a Google Chrome megnyitása után kattintsunk a jobb felső sarokban található három ponttal jelzett menüre, menjünk a beállításokhoz, majd válasszuk az adatvédelem és biztonság fület a képernyő bal oldalán található eszköztárban.

Végül kattintsunk a kék ellenőrzés most gombra a képernyő közepén, s végezzük el a böngésző által ajánlott módosításokat. Androidon az első két lépés azonos, ezt követően azonban a biztonsági ellenőrzés elemre kell kattintani, ahol szintén meg fog jelenni az ellenőrzés most jelzés a jobb alsó sarokban – teszik hozzá. De a közösségi médiában is fontos, hogy óvatosak legyünk, most is terjed egy új átverés.