Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,85 Ft
Euró
393,32 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
66,832 $

Szeptember végéig utazhatnak ingyen az ukrajnai menekültek a BKK járatain

A BKK meghosszabbította az ukrajnai menekültek ingyenes utazási lehetőségét.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Budapesti Közlekedési Központ (BK) keddi beszámolója szerint 2024. szeptember 30-ig meghosszabbította az ingyenes utazási lehetőséget a közösségi közlekedési járatain az Ukrajnából érkező menekültek számára. A kezdeményezés a Fővárosi Önkormányzattól érkezett, a díjmentes utazást pedig az érintettek egy személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány felmutatásával vehetik igénybe.

Ugyanakkor kiemelték, a környéki buszok és a HÉV-ek Budapesten belüli szakaszára 2024. április 1-től már nem vonatkozik az ukrán menekültek díjmentes utazási lehetősége. Az ukrajnai menekültek számára történő ingyenes utazást a BKK 2022. március 4-én vezette be. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Fontos információ, hogy a díjmentes utazásra jogosító okmányokat továbbra is elfogadják a BKK-járatokon (kivéve a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgia járatokat és a hajókat). Szintén lényeges, hogy a 2024. március 1-től életbe lépett agglomerációs tarifa együttműködés miatt a HÉV-ek és az agglomerációs „kék” autóbuszok esetében a Budapesten belüli szakaszon való díjmentes utazás 2024. március 31-ével megszűnik.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.