Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

Indul a jelentkezés a 200 milliárd forintos keretösszegű Ifjúsági Garancia Plusz programra

A programba belépők személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tim Gouw
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfői közleménye szerint hétfőtől kezdődően lehet jelentkezni az Ifjúsági Garancia Plusz programra, mely az Európai Szociális Alap Plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg.

A tárca tájékoztatása szerint a tervezetten közel 200 milliárd forintból megvalósuló program azoknak a 15-29 év közötti fiataloknak a munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását támogatja, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, emellett álláskeresőként vagy szolgáltatást kérőként nyilvántartásba vételüket kérték a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályán. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

A program keretében a belépők személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához: ennek első szakaszában foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni/csoportos tanácsadások formájában történik a fiatalok segítése, melyek során ifjúsági tanácsadó munkatársak segítenek a fiataloknak saját, egyéni tervet kialakítani a továbblépés irányára.

Ezt követően pedig a programban 2024. április folyamán elérhetővé válnak olyan támogatások is a résztvevők számára, mint:

  • bértámogatás;
  • illetve lakhatási vagy utazási támogatás nyilvántartott álláskereső részére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében végezetül megjegyezte, májustól a célcsoport képzéséhez is támogatást biztosítunk a program keretében; a programmal kapcsolatos részletek pedig már elérhetők a kormány foglalkoztatási portálján.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Beszakadt az úttest egy teherautó alatt Csepelen

Furcsa baleset történt Budapesten, Csepelen, ahol egy beszakadt úttest miatt kell intézkedniük a hatóságoknak.