Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Indonéz mentőcsapatok és halászok mentettek ki 75 hajóbalesetet szenvedett rohingya menekültet

A rohingyák hajója felborult, ám szerencsére a közelben tartózkodó halászok észlelték a történteket és még a mentőcsapatok előtt akcióba léptek.

Fotó: MTI/EPA/Abir Abdullah
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP értesülései szerint felborult egy hajó rohingya menekültekkel a fedélzetén, a legyengült és átázott menekültekkel történt incidenst azonban több helyi halász is észlelte, akik hajóikkal azonnal segítségükre siettek.

Nem sokkal később egy indonéz kutató- és mentőhajó megtalálta a több tucat rohingya muszlim menekültet szállító, felborult fahajót, s megkezdte a hajótesten kapaszkodó túlélők biztonságba helyezését. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Az AP fotósa a mentőhajó fedélzetén elmondta, hogy 10 embert helyi halászhajók mentettek ki a vízből, további 59 embert pedig az indonéz hajó mentett ki. Az éjszaka folyamán jelentős mennyiségű eső esett, így a menekültek teljesen eláztak és legyengültek. Sírva köszöntötték megmentőiket.

Noha a helyi hatóságok ragaszkodnak ahhoz, hogy mindenkit kimentettek a baleset után, ellentmondásos jelentések érkeztek arról, hogy a balesetben meghalt-e valaki: a túlélők szerint sokan életüket vesztették, míg mások arról számoltak be, hogy nem tudni, meghaltak-e, de az biztos, hogy többeket eltűntként keresnek.

A 10 rohingyával együtt – akiket magán halászhajók mentettek ki, melyek jóval azelőtt a helyszínen voltak, hogy a hatóságok elindították volna a hivatalos mentőakciót – összesen 75 embert sikerült kimenteni a vízből. Egy túlélő azonban arról számolt be, hogy tudomása szerint összesen 146 ember volt a fedélzeten, amikor a bangladesi Kutupalong táborból Malajziába tartó hajó elindult.