Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

„Minden nap tehénvizeletet iszok, ezért nem vagyok fertőzött”, mondta az indiai kormánypárt egyik tagja

A kormánypárt egyes tagjai továbbra is tudományosan megalapozatlan és megdöbbentő állításokat tesznek a koronavírussal kapcsolatban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tim Mossholder
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Pragya Singh Thakur, a BJP parlamenti képviselője a Madhya Pradesh állambeli Bhopalból azt állította, hogy a tehénvizelet fogyasztása megvéd a tüdőfertőzéstől, sőt, a koronavírus ellen is jótékony hatású lehet.

A közösségi médiában széles körben el is terjedt egy videó, amelyen Thakur egy gyűlésen beszél, a helyzetet pedig csak tetézte, hogy a képviselőnő nem viselt maszkot beszéde alatt. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

A képviselő a következőket találta mondani a gyűlésen:

„Ha indiai tehenek vizeletét isszuk, az csökkenti a tüdőnkben a fertőzést. Én minden nap iszom belőle. Ezért nem vagyok most koronavírusos”.

Thakur kijelentése akkor hangzott el, amikor az Indiai Orvosi Kamara egyértelműen leszögezte, hogy nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a tehéntrágya vagy a vizelet segítene a koronavírus kezelésében vagy megelőzésében.

„Nincs konkrét tudományos bizonyíték arra, hogy a tehéntrágya vagy a vizelet hatna a koronavírus elleni immunitás erősítésére, ez teljes mértékben hiedelmeken alapul” – idézte Dr. JA Jayalal-t, az Indiai Orvosi Kamara országos elnökét a Scroll.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt