“Minden nap tehénvizeletet iszok, ezért nem vagyok fertőzött”, mondta az indiai kormánypárt egyik tagja

Fotó: Unsplash/Tim Mossholder
not image

Borbély Fanni

2021.május.17 - 21:15

A kormánypárt egyes tagjai továbbra is tudományosan megalapozatlan és megdöbbentő állításokat tesznek a koronavírussal kapcsolatban.

Pragya Singh Thakur, a BJP parlamenti képviselője a Madhya Pradesh állambeli Bhopalból azt állította, hogy a tehénvizelet fogyasztása megvéd a tüdőfertőzéstől, sőt, a koronavírus ellen is jótékony hatású lehet.

A közösségi médiában széles körben el is terjedt egy videó, amelyen Thakur egy gyűlésen beszél, a helyzetet pedig csak tetézte, hogy a képviselőnő nem viselt maszkot beszéde alatt.

A képviselő a következőket találta mondani a gyűlésen:

“Ha indiai tehenek vizeletét isszuk, az csökkenti a tüdőnkben a fertőzést. Én minden nap iszom belőle. Ezért nem vagyok most koronavírusos”.

Thakur kijelentése akkor hangzott el, amikor az Indiai Orvosi Kamara egyértelműen leszögezte, hogy nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a tehéntrágya vagy a vizelet segítene a koronavírus kezelésében vagy megelőzésében.

“Nincs konkrét tudományos bizonyíték arra, hogy a tehéntrágya vagy a vizelet hatna a koronavírus elleni immunitás erősítésére, ez teljes mértékben hiedelmeken alapul” – idézte Dr. JA Jayalal-t, az Indiai Orvosi Kamara országos elnökét a Scroll.