Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei hormon- és szteroidkészítményeket találtak egy bolgár kamionban Gyulán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Scott Rodgerson
Bűnügy

Kiss László

Szerkesztő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának munkatársai egy rutinellenőrzés során bukkantak rá a gyanús szállítmányra. A bolgár kamion, amely különféle gyűjtőárut szállított Angliába, egy rejtett rekeszben ötszáz darab gyógyszeres tablettát és ampullát tárolt, melyeket nejlonzacskókban helyeztek el.

A csomagokhoz egy kézzel írt, bolgár nyelvű útmutató is tartozott, ami szokatlan a gyógyszeriparban. A kamion sofőrje szerint a gyógyszerek szállítását nem a fuvarozó cég bízta rá, hanem szívességből vállalta.

A helyszínen jelen lévő szakértők megvizsgálták a lefoglalt készítményeket, és megállapították, hogy azok vényköteles termékek, melyek mennyisége meghaladja az orvosi rendelvények alapján felírható adagot. Továbbá a szállítás módja és a dokumentáció hiánya is felvetette a hamisítás gyanúját.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a gyógyszerek szállításához szükséges összes engedély hiányzott, ami miatt a pénzügyőrök azonnal értesítették a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.