Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Így kerülnek a szavazólapok a szavazókörökbe

Az ANY Biztonsági Nyomda szerdáig szállítja ki a június 9-ei választásokhoz szükséges szavazólapokat, jegyzőkönyveket és egyéb kellékeket.

...svg content...Fotó: Szavazólapok a budapesti ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. épületében 2024. május 22-én. Nyomtatják a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az európai parlamenti képviselők június 9-ei választásának szavazólapjait a nyomdában. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A választási anyagok először a vármegyeszékhelyekre és az országgyűlési egyéni választókerületi központokba kerülnek, ahonnan továbbítják azokat a 10 119 szavazókörbe. A szavazólapok szállítása zárt tehergépkocsikkal, fegyveres őrök kíséretében történik, a pénzszállításhoz hasonló biztonsági intézkedések mellett, számolt be róla a Nemzeti Választási Iroda.

A június 9-ei önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti képviselők választásán több mint 7,8 millió választópolgár adhatja le voksát, ehhez a nyomda összesen 33,6 millió szavazólapot gyártott le. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A szavazólapok mellett a nyomda elkészítette a voksoláshoz szükséges jegyzőkönyveket és szavazóborítékokat is, melyeket a szavazóköri dobozokba csomagoltak. A szavazatszámláló bizottságok hivatalos golyóstollakat is kapnak, melyeket kizárólag ők használhatnak munkájuk során. A biztonság kedvéért a szavazófülkékbe is helyeznek majd el tollakat, ám a választók saját íróeszközüket is igénybe vehetik.

A szavazóurnák lezárásához nemzeti színű szalagokat küldenek a szavazókörökbe, az első alkalommal szavazó mintegy 216 ezer fiatal pedig egy bevásárlókocsi-zsetont kap ajándékba.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.