Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Ilyen időjárás vár ránk csütörtökön, nyoma sincs az igazi télnek

Összességében baráti időjárás vár ránk csütörtökön, nyoma sincs az igazi télnek.

...svg content...Fotó: A kiáradt Duna Budapesten, a Jane Haining rakparton, a Duna-korzón 2023. december 27-én. A csapadékos időjárás miatt a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le. Budapesten várhatóan december 28-án reggel tetőzik a Duna. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/Várható időjárás csütörtök éjfélig: Estétől egyre nagyobb területen válik párássá a levegő, emellett alacsonyszintű felhőzet, köd képződik, terjeszkedik. Csütörtökön a legtöbb napsütés a délnyugati, déli részeken várható, másutt lehetnek hosszabb ideig, elsősorban északon akár egész nap borult, párás, foltokban ködös tájak is.

Legfeljebb szitálás fordulhat elő a borongós vidékeken. Estétől a Dunántúlon fordulhatnak elő élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a naposabb részeken 8 és 15, a borongós, főként északi tájakon 3 és 7 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában: Dél felől anticiklon nyúlik be a kontinens belső területei fölé, így az időjárási frontok pályái Európa északabbi részeire tolódtak. A legtöbb csapadékról az Egyesült Királyságból és Írországból érkezik jelentés. Nagyrészt eső fordul elő, de Skóciában havazik.

Az enyhe, szubtrópusi levegő térhódításának köszönhetően a kontinens déli felén – a rétegfelhős, ködös helyeket leszámítva – tavaszias hőmérséklet uralkodik. A téli idő a magasabb földrajzi szélességekre szorult vissza, kemény fagy inkább csak Skandináviában, valamint a Kelet-európai-síkság északi részén jellemző. A Kárpát-medencét szerdán melegfront súrolja, ami nagy változást nem okoz időjárásunkban, marad a nyugodt, a napos részeken az átlagosnál jóval enyhébb idő.

(MTI)