Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Záporok és zivatarok zavarhatják meg a többórás napsütést szombaton

Folytatódik a csapadékos időjárás, de napsütésre is van kilátás a hétvége első napján.

...svg content...Fotó: Unsplash/Erik Brolin
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken napközben a Dunától keletre is erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé és több hullámban várható zápor, zivatar, illetve eső is.

Figyelmeztettek, délután, este délnyugaton heves zivatar is lehet! Éjszaka erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés, és kora hajnalig délnyugat felől továbbra is érkeznek záporok, zivatarok, melyek északkelet felé mozognak.

A hajnali órákra a csapadékgócok számossága jelentősen csökken, ezzel egyidejűleg a gomolyfelhők is egyre több helyen összeesnek, és kiderül az ég, ugyanakkor foltokban köd is képződhet. Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható.

Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, helyenként heves zivatar is kialakulhat. A délnyugati, déli tájakon kisebb számban valószínű csapadékgócok kialakulása. Zivataroktól függetlenül pénteken a déli szél még csak élénk, szombaton a délnyugati szél viszont már többfelé erős lesz, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország északnyugati felén 20 és 25, délkeleti felén 26 és 30 fok között alakul.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.