Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Változékony időjárás vár ránk szerdán

Mesésen indul a nap, napközben akár 23 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, ám késő délutántól eshet is.

Fotó: Unsplash/Hersh Chauhan
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, késő délutántól azonban délnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek, így éjszaka átmenetileg nagyobb területen is erősen felhős lehet az ég. Szerdán változó vastagságú és mennyiségű felhőzet várható több-kevesebb napsütéssel, majd estétől délnyugat felől beborul az ég.

Szerda délutánig számottevő csapadék nem valószínű, szerdán késő délutántól, estétől azonban délnyugat felől a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat. A délkeleti, déli szél kedden és szerdán napközben is többfelé megerősödik, sőt kedden a Dunántúl északi részein viharos széllökések is lesznek. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 4 és 10 fok között alakul, de a szélvédett, az éjszaka első felében még derült északkeleti tájakon fagypont körüli értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 15 és 23 fok között valószínű, az Északi-középhegység északi oldalán lesz a leghűvösebb.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.