Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Gomolyfelhők borítják majd az eget szerdán, záporokra és zivatarokra is van kilátás

Az ország nyugati területein hűvösebb időjárás várható, 20 körül alakul majd a maximum napközben.

...svg content...Fotó: Unsplash/engin akyurt
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint a vastagabb felhősáv és a csapadékzóna kelet felé vonul és fokozatosan szakadozik a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap, de északon helyenként tartósan felhős marad az ég.

A napos tájakon az erőteljes gomolyfelhő-képződést követően keleten, főleg északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Estére a legtöbb helyen összeesnek a gomolyfelhők, majd éjféltől ismét felhősödés kezdődik, amelyből délen már eshet is. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Szerdán is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből főleg a Dunától keletre várhatóak szórványosan záporok, zivatarok. Az északias szél kedden helyenként, holnap főleg a Dunántúlon erősödhet meg, zivatarok környezetében viharos lökések előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 21 és 27 fok között alakul, de nyugaton hidegebb lesz, ott 20 fok alatti maximum-értékek várhatók.