Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

Borongós és esős, néhol havazással tarkított szerda vár ránk

A hőmérséklet is csak 4 fok környékéig kúszik majd napközben.

Fotó: Unsplash/takahiro taguchi
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben – kedden a déli, szerdán az északkeleti részeken.

Délnyugat felől csapadékzóna érkezik, melyből előbb eső várható, késő délutántól éjfélig azonban – kiemelten a Dunántúli-középhegység magasabb térszínein, később a főváros térségében, valamint az Északi-középhegység nyugati részein – átmeneti ónos eső eshet. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

A Dunántúlon közben egyre nagyobb területen havazásba vált a csapadék és ott az időszak alatt vastagabb hóréteg is kialakulhat. A csapadékzóna szerda délután lassan mozog kelet felé, melyből a keleti országrészben döntően eső várható, majd estefelé ott is havas esőbe, havazásba vált a csapadék.

Az északkeleti harmadban száraz marad az idő. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában -1 és +4 fok között alakul, a Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet.