Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Akár mínusz 11 fok is lehet éjszaka

Didergős lesz az éjszaka, de napközben is érdemes felvenni a sapkát és a sálat.

Fotó: Depositphotos
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagyobb részén marad a túlnyomóan borult, párás idő. A Nyugat-Dunántúlon azonban már napközben, míg az északkeleti részeken éjszaka szakadozhat, csökkenhet a felhőzet.

Az említett tájakon éjszaka zúzmarás köd képződik, amelynek egy része péntek napközben is tartósabban megmaradhat. Némi napsütés így legfeljebb csak kevés helyen lehet.

Csütörtökön fokozatosan csökken a csapadék területi kiterjedése, eközben pedig a havazás, havas eső, eső intenzitása is tovább gyengül. Hajnaltól már csak néhol lehet hószállingózás, szitálás.

Csütörtökön a Dunántúlon élénk, főként a Kisalföldön és a hegyekben olykor erős lesz az északnyugati szél, amely a Bakonyban hordhatja a havat. Éjszaka mindenhol csillapodik a légmozgás, majd holnap napközben az északnyugati részeken fordulhat elő szélélénkülés a már délkeletire forduló szélből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6 és +2 fok között várható, de a nyugati és északkeletei havas, tartósabban derült részeken -10, -11 fok köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken nagyrészt -1 és +2 fok között alakul, de a napos részeken enyhébb, a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb lehet az idő.