Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Több órára kisüt a nap kedden, de csapadékra is van kilátás

Akár 28 fok is lehet majd napközben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tobias Fischer
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással kísért heves zivatar is kialakulhat.

Az esti órákban a zivatarok átmenetileg mindenhol lecsengenek, és a legtöbb helyen a felhőzet is csökken. Az éjszaka második felében nyugat felől azonban ismét erősen megnövekszik a felhőzet, amely kedden napközben lassan szakadozik, és az – az északnyugati tájak kivételével – több órára kisüt a nap. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Hajnaltól ismét elszórtan számíthatunk záporeső, zivatar kialakulására, néhol eső is lehet, majd napközben egyre inkább csak az északkeleti, keleti harmadban eshet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 22 és 28 fok között valószínű, de az északnyugati határszélen 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.