Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Akár 20 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála

A jövő hét elején pedig egyes területeken akár a 20 fokot is megközelítheti a hőmérséklet.

Fotó: Unsplash/Lav Kozakijevic
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, mely hajnalra elsősorban a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon csökkenhet. Szombaton napközben máshol is szakadozgat a felhőtakaró, és változóan, időszakosan erősen felhős idő várható, a délnyugati országrészben azonban kitart a kevésbé felhős, napos idő. Néhol gyenge eső, északkeleten esetleg vegyes csapadék előfordulhat. Az északnyugati szelet szombaton nagy területen kísérhetik erős lökések. Főként a hegyekben viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 8 és 13 fok között változik, de az északkeleti határszélen kissé hidegebb lehet.

Vasárnap napközben főleg az ország északi, északkeleti felében közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, másutt több lesz a napsütés, majd estefelé délen is megnövekszik a felhőzet. Északkeleten helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, hazánk délnyugati harmadán maradhat mérsékeltebb a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +7 fok között alakul, a szélvédett délnyugati vidékeken gyenge fagy is lehet. Kora délután 9, 15 fok várható. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Hétfőn pedig erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felében nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, egyre inkább az északkeleti országrészben. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 16 fok között alakul.