Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Változékony idő vár ránk hétfőn, éjszaka mínusz 10 fok is lehet

Napközben 3 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála, s míg az ország egyes területein várható napsütés, máshol csak lassan oszlik majd fel a felhőzet.

Fotó: Unsplash/Sam Farallon
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a legtöbb helyen napos, gomolyfelhős időben lesz részünk, az északkeleti, keleti tájakon viszont csak estére szakadozik fel a felhőzet, és ott addig még hózápor, havazás is előfordulhat.

Éjszaka túlnyomóan derült idő várható, azonban elsősorban az északkeleti megyékben zúzmarás köd, valamint réteges felhőzet is képződhet, amely hétfőn napközben csak lassan oszlik fel.

Máshol a napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. Az erős északnyugati, nyugati szél estére mérséklődik, majd délire, délkeletire fordul, és hétfőn az Észak-Dunántúlon ismét feltámad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -10 fok között várható, de a vastagabb hóval borított tájakon ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3 és +3 fok között alakul.