Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Záporokkal indul a hétfő, heves szélre is érdemes készülni

A hét első napja kevésbé lesz vidám, ugyanakkor napközben még így is 15 fok körül alakul a maximumhőmérséklet.

Fotó: Unsplash/Berkin Üregen
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint vasárnap az ország északnyugati felén a túlnyomóan borult égből sokfelé előfordul eső, másutt a felhőzet felszakadozása után gomolyfelhő-képződés várható, a Dél-Dunántúl – Észak-Alföld sávban szórványosan zápor, helyenként zivatar is kialakul, ám délkeleten csak néhol valószínű csapadék.

Hétfőn a vastagabb frontfelhőzet keletebbre helyeződik, mögötte pedig gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de naposabb időszakok, tájak a Tiszántúlon is lesznek. Délelőtt szórványosan várható eső, zápor, a Tiszántúlon egy-egy zivatar. Délutántól csak néhol alakul ki zápor, nagyobb eséllyel északkeleten, illetve délnyugaton.

Vasárnap a déli szelet főleg az Alföldön sokfelé erős, délkeleten viharos lökések kísérhetik. Hétfőn az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 15 fok között várható.