Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Horgászok, figyelem: fontos tilalom lépett életbe

Fogási tilalmat rendeltek el hat halfaj esetében, a korlátozás május 31-én 24 órakor ér véget.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Április 15-én, hétfőn 0 órakor hat halfaj (garda, domolykó, jászkeszeg, szilvaorrú keszeg, paduc, márna) esetében lépett életbe a fogási tilalom, azaz ezen őshonos halakat a vonatkozó szabályok értelmében tilos a halfajok méretétől függetlenül megtartani. A horgászokat érintő korlátozás május 31-én, pénteken 24 órakor ér véget.

De a hat halfajon túl további négy szintén védelem alatt áll: a süllő, a balin és a sügér tilalmi ideje április 30-ig, míg a kősüllőé június 28-ig tart – írta meg a Pecaverzum, hozzátéve: a csuka és a sebes pisztráng március végén „szabadult”. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendeletben foglaltak szerint, ha az első nap szombatra vagy pihenőnapra esik, a tilalom az azt követő munkanapon lép érvénybe – részletezik.

Ha a tilalmi idő utolsó napja esik szombatra vagy pihenőnapra, a tilalom a közvetlenül megelőző munkanapon végződik. A megállapított fajlagos tilalmi idők az első nap 0 órakor kezdődnek és az utolsó nap 24. órájában végződnek. Mindemellett fontos tudni azt is:

Ezek országos szabályok, amelyektől eltérhetnek a vízhasznosítók, így horgászat előtt érdemes mindig tájékozódni az adott vízterület szabályairól – jegyzi meg a portál. Korábban azt is megírtuk, hogy március közepén egy közel 35 kilós pontyot fogtak ki, megdőlt a rekord a Balatonnál. Míg ebben a cikkben arról írtunk, hogy komoly bírságot kapott egy balatoni horgász.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.