Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,96 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,16 Ft
Bitcoin
61,483 $

Hivatalosan is bejelentették, hogyan zajlik az SMS-t kapott pedagógusok oltása

A hazai várható újranyitás egyelőre képlékeny, az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján azonban szó esett a pedagógusok oltásáról, valamint az óvodák és iskolák újranyitásáról.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (szemben, k), Pintér Sándor belügyminiszter (szemben, b), Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (j3), Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (j2), Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (j) a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2021. március 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A pedagógusok oltása kórházi oltópontokon fog megvalósulni, a tervek szerint két ütemben: az első ütemben SMS-ben kapnak értesítést az oltás várható időpontjáról és annak helyszínéről azok a pedagógusok, akik március 24. előtt regisztráltak az oltásra, várhatóan pedig a jövő héttől hívják be őket az oltópontokra.

A második ütemben kapnak majd oltást azok a pedagógusok, akik március 29-ig regisztrálnak, valamint azok az iskolai és óvodai dolgozók, akik kérték az oltást. A tervek szerint a második ütemben történő oltásokra akár húsvét után pár nappal sor kerülhet majd. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Péntek reggeli interjújában Orbán Viktor egy április 19-i nyitásról beszélt, és kijelentette, addigra már hárommillió ember be lesz oltva. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy április 12-én vagy 19-én számíthatunk nyitásra az iskolákban és óvodákban, addig pedig mindenkit beoltanak, aki kéri az oltást.

Az SMS-rendszer legutóbbi bevezetése nem igazán sikerült, miután technikai hibák miatt kisebb káoszba fulladt a terv, és olyan személyek is megkapták az sms-t, akik nem regisztráltak, vagy éppen nem tartoztak a 60 évnél idősebb csoportba, sőt olyanok is kaptak oltást, akik véletlenszerűen megjelentek az oltópontokon.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.