Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Hitler születésnapját ünneplő németeket kaptak el a diktátor szülőháza előtt Ausztriában

Négy német állampolgár volt a helyszínen, akik fehér rózsákat helyeztek el a náci diktátor emlékére annak nyugat-ausztriai szülőházánál.

...svg content...Adolf Hitler német náci vezér szülőháza (középső épület) a felső-ausztriai Braunau am Innben. Adolf Hitler 1889. április 20-án született. Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP az osztrák rendőrség közlése nyomán számolt be arról, hogy négy német állampolgárt rajtakaptak, ahogy a náci diktátor születésének évfordulóján fehér rózsákat helyeztek el emlékére nyugat-ausztriai szülőházánál, sőt egyikük náci karlendítést is bemutatott, miközben fényképezkedtek.

A felső-ausztriai tartományi rendőrség szerint a négy német – két húszas és harmincas éveik elején járó testvér és élettársaik – szombaton ment az épülethez, hogy fehér rózsákat helyezzenek el annak ablakában. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

A ház előtt fényképezkedtek, az egyik nő pedig bemutatta a náci karlendítést is. A járőröző rendőrök azonban kiszúrták a csoportot, és kihallgatás céljából bevitték őket egy rendőrőrsre.

A nő azt állította, hogy nem gondolta komolyan a tisztelgést a náci diktátor emléke előtt, csakhogy a rendőrök a mobiltelefonján találtak egy csevegést a többiekkel, melyben náci témájú üzeneteket és képeket osztottak meg egymással.

A rendőrség közölte, hogy mind a négy ember ellen feljelentést tesznek az ügyészségen a nácizmus jelképeit tiltó osztrák törvény megsértésének gyanújával.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.