18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Hidegvérrel meggyilkolta barátját egy általános iskolai tanítónő, majd elásta a kertben

Sokkoló módon reagált a nő arra, hogy a férfi megcsalta.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jimmy Chang
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A bíróságot is meglepte egy általános iskolai tanítónő ügye, aki hidegvérrel meggyilkolta barátját: a nő azt állította, hogy mindketten elkapták a koronavírust, ezért karanténra volt szükségük, csakhogy a valóságban a nő rájött, hogy barátja megcsalta, mire ő halálra késelte a férfit, holttestét pedig elásta a kertben.

Az 50 éves Fiona Beal beismerte, hogy megölte 42 éves barátját, Nicholas Billinghamet, akinek részben mumifikálódott maradványait négy és fél hónappal azután találták meg, hogy utoljára látták. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A nő bűnösnek vallotta magát emberölésben, miután megvádolták, hogy 2021. október 30. és november 10. között meggyilkolta Billinghamet. Miután eltüntette a holttestét, a „nagy képességű és nagy tiszteletnek örvendő tanítónő” hónapokig a férfi telefonját használta, hogy üzeneteket küldjön a barátainak és rokonainak, úgy téve, mintha még életben lenne.

Beal 2021. november 1-jén, majd az azt követő napokban több embernek is üzent, hogy ő és a férfi is elkapták a koronavírust, így karanténra van szükségük. A bíróságon az ügyész rámutatott, „tisztességtelen” volt a nő részéről koronavírusra való hivatkozás, és nincs is arra utaló bizonyíték, hogy Beal PCR-tesztet csinált volna.

A BBC szerint a gyilkosság után a nő visszatért munkahelyére, „teljes mértékben ellátva a 6. osztályos tanulókkal kapcsolatos jelentős tanári feladatait”, és „együttérző reakciókat” kapott azoktól az emberektől, akik hallottak a szakításáról. Csakhogy nem tudta feldolgozni tettét, így mentális egészsége 2022 február végén romlani kezdett.

Ugyanezen év márciusában bérelt magának egy kunyhót Cumbriában, és olyan üzeneteket küldött családtagjainak, amelyek aggodalomra adtak okot a jólétével kapcsolatban. Az ügyész szerint annyira aggódtak, hogy kihívták a rendőrséget, hogy ellenőrizzék a nőt.

A faházban a rendőrök „saját kezűleg írt” naplókat találtak, amelyek „személyiségének teljesen más oldalát” mutatták. A nő írásaiban bevallotta szörnyű tettét: előre eltervezte a gyilkosságot, azt mondta a férfinak, hogy szeretne vele ágyba bújni, majd amikor a férfi kijött a fürdőszobából, nyakon szúrta.