Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

Hiánypótló újítás jön a szakrendelésekre történő időpontfoglalásoknál

Az idei év második felétől már az egyre népszerűbb EgészségAblak mobilalkalmazásban is lesz lehetőség időpontfoglalásra, -módosításra és -lemondásra.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az MTI közlése szerint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, hogy novemberben indult el az ország 90 járóbeteg-szakrendelő intézményében a Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) melynek segítségével a betegek különböző szakrendelésekre kaphatnak időpontot.

Az államtitkár megjegyezte, Pesterzsébeten jelenleg 5, ám március 1-jétől már valamennyi rendelésen működik majd a JIR, hozzátéve, hogy a foglalt időpont megjelenik az EgészségAblak mobilalkalmazásban is. Rétvári egy nagyon fontos bejelentés is tett: a rendszer további bővítését is tervezik, melynek köszönhetően az év második felétől mobilalkalmazáson keresztül is lehetséges lesz az időpontfoglalás, -módosítás és -lemondás.

A Járóbeteg Irányítási Rendszerben január 1-je óta 3,5 millió időpontot kínáltak az intézmények, javarészt nőgyógyászati, kardiológiai és szemészeti szakrendelésekre. Jelenleg 2,9 millió szabad időpont a rendszerben. Rétvári megjegyezte, a betegek 30 százaléka nem jelenik meg az előzetesen lefoglalt időpontban, ám a lefoglalt időpontok láthatók az EgészségAblak applikációban, így a betegek egy gombnyomással le tudják mondani az időpontjukat, amit így más le tud foglalni.

Szoboszlai visszatért, a 99 percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.